• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Medicina Romaneasca

noutati, sfaturi si interviuri cu medicii romani

  • Tratamente
  • Stiri Medicale
  • Afectiuni
  • Interviu
  • Interes Public
  • Medicamente
  • Sanatate
  • Dictionar Afectiuni
Home / Afectiuni / Ulciorul la ochi: dureros, însă inofensiv

Ulciorul la ochi: dureros, însă inofensiv

15 ianuarie 2019 by mburlea

Ochiul este probabil cea mai importantă punte care ne leagă de lumea exterioară şi care ne permite să ne implicăm în tot ce este în jurul nostru. Este un organ extrem de sensibil şi orice tulburare, chiar şi cea mai mică, este pasibilă să producă disconfort şi experienţe neplăcute. O boală legată de ochi este ulciorul (cunoscut şi sub denumirea de orjelet). Ulciorul este o umflătură roşie, dureroasă, lângă marginea pleoapei, care poate arăta ca o pată şi să aibă o acumulare de puroi în interiorul ei.

Ulciorul este o infecţie care apare în glandele sebacee ale pleoapei sau ale foliculilor de păr. Infecţia este provocată de o bacterie denumită stafilococ. Ulciorul poate apărea fie pe pleoapa superioară, fie pe cea inferioară. În majoritatea cazurilor, ulciorul se formează pe partea exterioară a pleoapei, dar uneori poate apărea şi pe interiorul ei. Ulciorul format pe partea interioară a pleoapei este mult mai dificil de tratat.

„Sensibilitatea este însoţită de lacrimi şi senzaţia de a avea în ochi un obiect străin care nu poate fi îndepărtat”Ulciorul începe cel mai probabil cu o sensibilitate ieşită din comun la lumină. Sensibilitatea este însoţită de lacrimi şi senzaţia de a avea în ochi un obiect străin care nu poate fi îndepărtat. Pleoapa afectată se umflă, devine roşie şi începe să doară destul de repede. De obicei, ulciorul continuă să crească timp de câteva zile, timp în care foliculul infectat sau glanda se umple cu puroi. Deseori ulciorul va începe să se vindece şi să se micşoreze singur în 3-7 zile. Umflătura roşie nu trebuie apăsată deoarece poate duce la răspândirea infecţiei şi la reapariţia ulciorului. Simptomele ulciorului pot apărea şi ca simptome ale altor boli, aşa că este foarte recomandat să se consulte un medic pentru a verifica diagnosticul corect.

Ulciorul este diagnosticat de obicei pe baza unor întrebări şi a unui consult fizic al pacientului, iar testele ulterioare nu sunt necesare, în general. În mod normal, tratamentul ulciorului este foarte simplu, acesta vindecându-se deseori singur. Totuşi este posibil să trataţi ulciorul acasă pentru a ameliora simptomele. Aplicarea unei comprese calde, uscate, pe pleoapa afectată, timp de 5-10 minute, de câteva ori pe zi va ajuta la ameliorarea simptomelor. Dacă ulciorul nu dispare singur, doctorul dumneavoastră vă poate prescrie tratament medicamentos. Ulciorul poate fi tratat cu antibiotice, care trebuie picurate în ochi.

Cremele antibiotice pot fi folosite şi ele şi aplicate pe zona afectată. Dacă infecţia pleoapei persistă sau se răspândeşte peste marginile pleoapei, pot fi prescrise antibiotice orale, care trebuie luate la recomandarea doctorului. Dacă tratarea ulciorului prin metodele descrise anterior eşuează şi s-a acumulat mult puroi, doctorul dumneavoastră poate recomanda operaţia chirurgicală pentru a-l îndepărta. Aceasta va reduce presiunea şi durerea şi va accelera vindecarea.

Ulciorul nu prezintă riscuri grave pentru sănătate şi nu afectează vederea. Cu toate acestea, un ulcior extins şi netratat poate duce la celulită (aceasta este o formă mai generalizată şi mai severă de infecţie a pielii). Este necesar să consultaţi un medic dacă după 10 zile de tratament al ulciorului la domiciliu nu există încă semne vizibile de vindecare, în special dacă zona afectată rămâne roşie, dureroasă şi continuă să se umfle sau dacă persoana afectată are temperatura ridicată sau frisoane. De asemenea, este bine să consultaţi un medic în cazul unor probleme de vedere importante sau dacă ulciorul continuă să reapară. Deseori, un ulcior care reapare sau infecţii ale ochiului pot reprezenta un semn de diabet.

Cea mai bună metodă de prevenire a ulciorului sunt măsurile corecte de igienă. Este foarte important să vă spălaţi bine mâinile şi să evitaţi să vă atingeţi ochii. Aceasta va reduce riscul unei infecţii a ochiului sau a pleoapei. Este important şi să fiţi atent la cosmeticele folosite. O cantitate mare de bacterii se poate acumula în cosmeticele vechi şi în pensule; şi acestea pot provoca ulcior. Dacă purtaţi lentile de contact este foarte importantă şi curăţenia lentilelor. Trebuie să vă asiguraţi că aveţi mâinile curate când vă puneţi sau când vă scoateţi lentilele şi că acestea sunt întotdeauna dezinfectate corespunzător. Un efort conştient de a păstra ochii curaţi este cea mai bună modalitate de a reduce riscul de apariţie a ulciorului.

Filed Under: Afectiuni

Reader Interactions

Primary Sidebar

INTERVIU

Cum se tratează corect sinuzita. Sfatul Prof. Dr. Codruţ Sarafoleanu şeful Secţiei ORL a Spitalului „Sfânta Maria“

Cum să ne protejăm de GRIPĂ şi cum să ne TRATĂM la nevoie. SFATURI de la medicul Vasi Rădulescu

Neurochirurgul Vlad Ciurea: Creierul nu iubește grăsimea, tutunul și alcoolul, dar îi place …

Prof. Dafin Mureşanu: „Numărul traumatismelor cranio-cerebrale este în creştere în România“

Dr. Pamir, neurochirurg: „Durerea este cel mai important simptom. Dacă este persistentă, zilnică şi apare dimineaţa trebuie să dea de gândit“

Cautare

Anunturi INTERES PUBLIC

O echipă de televiziune a filmat în Italia: Medicii vor ca toată lumea să vadă cum arată lupta cu coronavirusul: E APOCALISPA – VIDEO

STUDIU COVID-19 se transmite la 4,5 metri, trăieşte 30 de minute în aer şi rezistă 4 zile pe suprafeţe

Cele mai bune SFATURI impotriva coronavirusului, explicate de profesorul Adrian Streinu Cercel. Cum ne spălăm corect pe mâini, cel mai important detaliu

Peste 15% dintre medicamente sunt false! Alertă a Organizației Mondiale a Sănătății

ALARMANT! Ceaiurile şi alte produse din PLANTE pe care mulţi români le cumpără sunt aproape 100% FALSE, iar unele conţin şi substante extrem de PERICULOASE

MEDICUL DE FAMILIE

Criterii de clasificare a hormonilor

Ce sunt glandele endocrine ?

Ce sunt hormonii ?

Cum putem ajuta la regenerarea creierului?

Alăptarea. Care sunt problemele frecvente cu care se confruntă proaspetele mămici

STIRI MEDICALE

Riscul de formare a cheagurilor de sânge poate fi redus printr-un nou dispozitiv special asemănător unui ceas

Prof. dr. Dragoş Vinereanu: „Avem în fiecare zi oameni sub 40 de ani, chiar sub 30 de ani, cu infarct miocardic acut“

Infecţia misterioasă şi molipsitoare care se răspândeşte la nivel mondial

Hormonul care prelungeşte viaţa. Cum poţi să-l stimulezi

Alerta in spitale! Perdelele din spitale sunt pline de bacterii rezistente la antibiotice.

Medic: În România sunt circa 400.000 de pacienţi cu psoriazis; se lucrează la un registru naţional

Premieră în România: primul transplant cu celule stem pentru tratarea autismului

Premieră: medicii din Suceava au reuşit să facă un transplant de os la un pacient cu tumoră osoasă

Inovatie medicala: o valva artificiala a inimii care creste si se regenereaza singura, avand potentialul de a salva nenumarate vieti

Organizatia Mondiala a Sanatatii vrea eliminarea grasimilor trans in urmatorii 5 ani

Copyright © 2021 · Metro Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in