• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Medicina Romaneasca

noutati, sfaturi si interviuri cu medicii romani

  • Tratamente
  • Stiri Medicale
  • Afectiuni
  • Interviu
  • Interes Public
  • Medicamente
  • Sanatate
  • Dictionar Afectiuni
Home / Afectiuni / Radiculită: Cum să procedăm în caz de radiculită?

Radiculită: Cum să procedăm în caz de radiculită?

15 ianuarie 2019 by mburlea

Se consideră că fiecare persoană are radiculită cel puţin o dată în viaţă. Aceast lucru nu este surprinzător – uneori o răsucire bruscă sau ridicarea cu nepăsare a unui obiect greu sunt de ajuns pentru a provoca o durere ascuţită de nesuportat a spatelui. Durerea poate fi atât de ascuţită încât devine dificil a sta în sus sau a merge normal.

Ce este radiculita şi cum apare ea?

Radiculita este o tulburare a sistemului nervos, provocată de inflamarea rădăcinilor nervilor care ies din coloana vertebrală. Inflamaţia apare de obicei ca răspuns la ceva care apasă pe rădăcina nervului. La persoanele tinere, radiculita este provocată în general de o accidentare, în care discul intervertebral se sfâşie şi aşchiile sale apasă pe rădăcina nervului. Însă la persoanele în vârstă schimbările degenerative ale coloanei vertebrale joacă un rol semnificativ. Pe măsură ce discurile intervertebrale devin mai înguste odată cu vârsta, la fel spaţiile dintre vertebre şi rădăcinile nervilor devin mai mici şi mai predispuse la compresie.

Deşi radiculita poate apărea în orice parte a coloanei vertebrale, ea se manifestă de obicei în zona taliei–sacrală. Este caracterizată de durere severă în talie, care se răspândeşte la picior – şold, coapsă, gambă sau chiar laba piciorului. Această durere se intensifică la mişcare şi cedează când vă aplecaţi, deoarece spaţiile intervertebrale se deschid. Radiculita poate afecta şi gâtul – în acest caz durerea se poate răspândi la gât, umăr, braţ sau la omoplat.

Simptomul clasic al radiculitei este o durere ascuţită constantă, care se răspândeşte deseori în direcţia nervului deteriorat. De obicei este posibil să localizăm exact unde s-a produs accidentarea coloanei prin localizarea durerii.

Cum se tratează radiculita?

„Pentru a reduce durerea, vi se pot prescrie medicamente antiinflamatoare nesteroidiene sau substanţe care relaxează muşchii”Dacă vă confruntaţi cu o instalare bruscă a simptomelor radiculitei, vă rugăm să apelaţi la medic. Încercaţi să vă odihniţi, să îndepărtaţi orice presiune asupra spatelui şi să evitaţi mişcările bruşte. De asemenea, ar trebui să evitaţi vremea rece sau cu vânt, din moment ce provoacă spasme musculare şi poate agrava chiar mai mult boala. Pentru a reduce durerea, vi se pot prescrie medicamente antiinflamatoare nesteroidiene sau substanţe care relaxează muşchii. Un masaj sau o baie fierbinte pot fi şi ele de ajutor.

În cazurile grave, pot fi prescrise opioide sau pot fi injectate anestezice locale direct în coloana vertebrală (în spaţiul epidural) pentru a calma durerea.

Fizioterapia reprezintă o parte importantă a tratamentului. Diverse exerciţii de întindere pot ajuta la relaxarea muşchilor încordaţi şi la deschiderea spaţiilor intervertebrale pentru a reduce iritaţia nervului. În majoritatea cazurilor, aceste proceduri sunt de ajuns, iar simptomele dispar după 4-6 săptămâni. După recuperare, ar trebui continuate regulat exerciţiile de îndreptare a spatelui, iar bolnavul ar trebui să evite să ridice obiecte grele sau să lucreze într-o poziţie aplecată. Dacă simptomele persistă, iar durerea devine cronică, operaţia este recomandată deseori, în special dacă hernia de disc a fost cauza iniţială. Aşchiile provenite de la disc, ce apasă asupra nervului, pot fi îndepărtate în timpul operaţiei.

La fel ca în cazul multor alte boli, este mai bine să luaţi măsuri preventive şi să încercaţi să evitaţi radiculita. Evitaţi de aceea să lucraţi în poziţia aplecat şi cereţi ajutor când ridicaţi obiecte grele.

Filed Under: Afectiuni

Reader Interactions

Primary Sidebar

INTERVIU

Cum se tratează corect sinuzita. Sfatul Prof. Dr. Codruţ Sarafoleanu şeful Secţiei ORL a Spitalului „Sfânta Maria“

Cum să ne protejăm de GRIPĂ şi cum să ne TRATĂM la nevoie. SFATURI de la medicul Vasi Rădulescu

Neurochirurgul Vlad Ciurea: Creierul nu iubește grăsimea, tutunul și alcoolul, dar îi place …

Prof. Dafin Mureşanu: „Numărul traumatismelor cranio-cerebrale este în creştere în România“

Dr. Pamir, neurochirurg: „Durerea este cel mai important simptom. Dacă este persistentă, zilnică şi apare dimineaţa trebuie să dea de gândit“

Cautare

Anunturi INTERES PUBLIC

O echipă de televiziune a filmat în Italia: Medicii vor ca toată lumea să vadă cum arată lupta cu coronavirusul: E APOCALISPA – VIDEO

STUDIU COVID-19 se transmite la 4,5 metri, trăieşte 30 de minute în aer şi rezistă 4 zile pe suprafeţe

Cele mai bune SFATURI impotriva coronavirusului, explicate de profesorul Adrian Streinu Cercel. Cum ne spălăm corect pe mâini, cel mai important detaliu

Peste 15% dintre medicamente sunt false! Alertă a Organizației Mondiale a Sănătății

ALARMANT! Ceaiurile şi alte produse din PLANTE pe care mulţi români le cumpără sunt aproape 100% FALSE, iar unele conţin şi substante extrem de PERICULOASE

MEDICUL DE FAMILIE

Criterii de clasificare a hormonilor

Ce sunt glandele endocrine ?

Ce sunt hormonii ?

Cum putem ajuta la regenerarea creierului?

Alăptarea. Care sunt problemele frecvente cu care se confruntă proaspetele mămici

STIRI MEDICALE

Riscul de formare a cheagurilor de sânge poate fi redus printr-un nou dispozitiv special asemănător unui ceas

Prof. dr. Dragoş Vinereanu: „Avem în fiecare zi oameni sub 40 de ani, chiar sub 30 de ani, cu infarct miocardic acut“

Infecţia misterioasă şi molipsitoare care se răspândeşte la nivel mondial

Hormonul care prelungeşte viaţa. Cum poţi să-l stimulezi

Alerta in spitale! Perdelele din spitale sunt pline de bacterii rezistente la antibiotice.

Medic: În România sunt circa 400.000 de pacienţi cu psoriazis; se lucrează la un registru naţional

Premieră în România: primul transplant cu celule stem pentru tratarea autismului

Premieră: medicii din Suceava au reuşit să facă un transplant de os la un pacient cu tumoră osoasă

Inovatie medicala: o valva artificiala a inimii care creste si se regenereaza singura, avand potentialul de a salva nenumarate vieti

Organizatia Mondiala a Sanatatii vrea eliminarea grasimilor trans in urmatorii 5 ani

Copyright © 2021 · Metro Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in