• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Medicina Romaneasca

noutati, sfaturi si interviuri cu medicii romani

  • Tratamente
  • Stiri Medicale
  • Afectiuni
  • Interviu
  • Interes Public
  • Medicamente
  • Sanatate
  • Dictionar Afectiuni
Home / Sanatatea Copilului / Polipii nazali – ce pericole aduc?

Polipii nazali – ce pericole aduc?

16 ianuarie 2019 by mburlea

Polipii nazali provoacă deseori probleme printre copiii mici. Polipii nazali fac parte din sistemul imunitar, care ajută organismul să lupte cu infecţia. Ei sunt formaţi dintr-o masă de ţesut limfoid, ce se află deasupra amigdalelor, în spatele gurii. Polipii nazali, care încep să crească în copilăria timpurie, ajută în mod semnificativ la lupta cu infecţiile în această perioadă, dar îşi reduc funcţia pe măsură ce copilul creşte. Polipii ating dimensiunea maximă la copiii cu vârsta între trei şi cinci ani, apoi încep să se micşoreze. Copiii care au ajuns la vârsta de 10 ani se pot aştepta ca polipii să dispară. Deşi pot îndepărta bacteriile din organismul uman, polipii în sine se pot infecta, ceea ce duce la mărirea (cunoscută ca hipertrofie) şi inflamarea lor.

Când polipii cresc în dimensiune, copilul trebuie să respire pe gură. Simptomele frecvente includ nas înfundat, vorbire pe nas şi respiraţie pe gură, care este mai pronunţată noaptea. Această boala produce dificultăţi de respiraţie, buze uscate şi crăpate, gură uscată şi nas care curge, care alternează cu o congestie nazală. Copiii au deseori o expresie facială caracteristică acestei boli, care constă în: gura deschisă în permanenţă, buza superioară ridicată, faţa ovală, nări slab dezvoltate şi înguste şi lipsa expresiei faciale. Polipii trebuie să se umfle până la o dimensiune minimă înainte ca simptomele evidente să fie recunoscute, dar orice creştere în dimensiune poate afecta sănătatea copilului.

Una dintre complicaţiile polipilor măriţi este pierderea auzului. Presiunea asupra părţii exterioare a timpanului depinde de presiunea atmosferică exterioară, în timp ce aceea din interiorul timpanului este controlată de trompa lui Eustachio. Această trompă leagă urechea internă de gură. Mărirea polipilor poate bloca trompa lui Eustachio, distrugând astfel presiunea din jurul timpanului. În consecinţă, timpanul îşi pierde mobilitatea, rezultând descreşterea auzului. Afectarea auzului poate apărea în grade diferite, dar este de obicei reversibilă imediat prin corecţia polipilor măriţi. Copiii cu probleme de auz au o probabilitate mai mare de a deveni neatenţi şi irascibili. Copiii pot avea dificultăţi în a pronunţa anumite sunete sau în a le distinge (de exemplu, „m” şi „n”, „b” şi „d”). Atunci începe să se dezvolte vorbirea anormală. Disfuncţia trompei lui Eustachio creşte, de asemenea, riscul de infecţii ale urechii mijlocii, care poate duce la o boală denumită otită cronică şi în cele din urmă, la pierderea auzului.

De asemenea, polipii măriţi duc la o dezvoltare anormală a oaselor craniului. Osul maxilarului este afectat cel mai des, devenind îngust şi prelungit. Cerul gurii apare în formă de arc şi începe să se formeze muşcătura anormală. Acest proces afectează formarea vorbirii, deoarece copilul este forţat să vorbească „pe nas”. Din nefericire, deseori părinţii nu sunt conştienţi de aceste schimbări, deoarece se obişnuiesc cu modul de a vorbi al copilului lor.

Polipii cresc în dimensiune, iar copilul se confruntă cu dificultăţi în a respira pe nas. Respiraţia pe nas permite aerului să fie filtrat, încălzit şi curăţat de bacterii şi viruşi. Aerul inhalat prin gură este rece şi uscat, ceea ce măreşte riscul de infecţii ale copilăriei. Respiratul pe gură poate provoca, de asemenea, tulburări de somn, cum ar fi apneea în somn în care copiii încetează să respire periodic în timpul somnului. Copiii care respiră prin gură primesc cu aproximativ 15 la sută mai puţin oxigen decât atunci când respiră normal. Creierul este primul organ afectat de deficienţa de oxigen. Prin urmare, copiii se confruntă cu mai multe dificultăţi la şcoală şi sunt dezavantajaţi din punct de vedere intelectual.

Polipii pot provoca boli cronice, deoarece reprezintă un rezervor pentru bacterii ca să se multiplice şi să călătorească prin organism. Inflamarea cronică a polipilor produce mucus şi puroi în exces, care trebuie drenate cu ajutorul căilor respiratorii. Aceasta duce la alte inflamaţii, cum ar fi faringita (mucoasa faringală), laringita (corzile vocale), traheită şi bronşită.

Similar oricărei alte boli, infecţia polipilor poate risca sănătatea şi provoca complicaţii acute şi cronice deopotrivă. Din momentul în care este recunoscut orice simptom al polipilor infectaţi, trebuie apelat la îngrijiri medicale pentru a primi tratament adecvat şi pentru a evita orice complicaţii posibile.

Filed Under: Sanatatea Copilului

Reader Interactions

Primary Sidebar

INTERVIU

Cum se tratează corect sinuzita. Sfatul Prof. Dr. Codruţ Sarafoleanu şeful Secţiei ORL a Spitalului „Sfânta Maria“

Cum să ne protejăm de GRIPĂ şi cum să ne TRATĂM la nevoie. SFATURI de la medicul Vasi Rădulescu

Neurochirurgul Vlad Ciurea: Creierul nu iubește grăsimea, tutunul și alcoolul, dar îi place …

Prof. Dafin Mureşanu: „Numărul traumatismelor cranio-cerebrale este în creştere în România“

Dr. Pamir, neurochirurg: „Durerea este cel mai important simptom. Dacă este persistentă, zilnică şi apare dimineaţa trebuie să dea de gândit“

Cautare

Anunturi INTERES PUBLIC

O echipă de televiziune a filmat în Italia: Medicii vor ca toată lumea să vadă cum arată lupta cu coronavirusul: E APOCALISPA – VIDEO

STUDIU COVID-19 se transmite la 4,5 metri, trăieşte 30 de minute în aer şi rezistă 4 zile pe suprafeţe

Cele mai bune SFATURI impotriva coronavirusului, explicate de profesorul Adrian Streinu Cercel. Cum ne spălăm corect pe mâini, cel mai important detaliu

Peste 15% dintre medicamente sunt false! Alertă a Organizației Mondiale a Sănătății

ALARMANT! Ceaiurile şi alte produse din PLANTE pe care mulţi români le cumpără sunt aproape 100% FALSE, iar unele conţin şi substante extrem de PERICULOASE

MEDICUL DE FAMILIE

Criterii de clasificare a hormonilor

Ce sunt glandele endocrine ?

Ce sunt hormonii ?

Cum putem ajuta la regenerarea creierului?

Alăptarea. Care sunt problemele frecvente cu care se confruntă proaspetele mămici

STIRI MEDICALE

Riscul de formare a cheagurilor de sânge poate fi redus printr-un nou dispozitiv special asemănător unui ceas

Prof. dr. Dragoş Vinereanu: „Avem în fiecare zi oameni sub 40 de ani, chiar sub 30 de ani, cu infarct miocardic acut“

Infecţia misterioasă şi molipsitoare care se răspândeşte la nivel mondial

Hormonul care prelungeşte viaţa. Cum poţi să-l stimulezi

Alerta in spitale! Perdelele din spitale sunt pline de bacterii rezistente la antibiotice.

Medic: În România sunt circa 400.000 de pacienţi cu psoriazis; se lucrează la un registru naţional

Premieră în România: primul transplant cu celule stem pentru tratarea autismului

Premieră: medicii din Suceava au reuşit să facă un transplant de os la un pacient cu tumoră osoasă

Inovatie medicala: o valva artificiala a inimii care creste si se regenereaza singura, avand potentialul de a salva nenumarate vieti

Organizatia Mondiala a Sanatatii vrea eliminarea grasimilor trans in urmatorii 5 ani

Copyright © 2022 · Metro Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in