• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Medicina Romaneasca

noutati, sfaturi si interviuri cu medicii romani

  • Tratamente
  • Stiri Medicale
  • Afectiuni
  • Interviu
  • Interes Public
  • Medicamente
  • Sanatate
  • Dictionar Afectiuni
Home / Sanatate / Magneziul si necesitatea utilizarii lui.

Magneziul si necesitatea utilizarii lui.

27 martie 2019 by mburlea

Datorita utilizarii pesticidelor si insecticidelor in agricultura, in ultima perioada concentratia de magneziu din alimente a scazut extrem mult. In prezent  aportul de magneziu prin alimentatie abia daca atinge 175 mg/zi, desi medicina chineza il considera de importanta capitala, datorita puterii sale de a preveni si vindeca bolile, de a mentine starea de sanatate contribuind la cresterea longevitatii.

Magneziul are efect antiischemic si antianginos dar si antiaritmic, imbunatateste contractilitatea miocardului si amelioreaza astfel capacitatea de efort a pacientilor cardiaci. Este considerat vital pentru ca intervine in activitatea celulara a peste 325 de enzime ce sunt implicate in mii de reactii biochimice.

Nivelul de magneziu scazut poate determina sau chiar agrava bolile cardiovasculare. Deficitul de magneziu afecteaza tonusul muscular al vaselor de sange din intregul organism dar si a celor care hranesc muschiul inimii (arterele coronare). O crestere a tonusului vascular al arterelor periferice determina hipertensiunea arteriala, iar la nivelul arterelor coronare poate favoriza aparitia anginei pectorale.

De asemenea poate cauza afectiuni cardiovasculare grave, devenind unul dintre principalii factori declansatori ai infarctului miocardic si ai necrozelor miocardice.

Magneziul are rol de protectie fata de stres, care poate periclita inima, administrarea de magneziu in combinatie cu acidul orotic influentand favorabil starea de sanatate a celor care au suferit un infarct miocardic, precum si a persoanelor in varsta, crescand astfel rata supravietuirii.

Orotatul de magneziu influenteaza modificarile arteriosclerotice ale inimii si vaselor, utilizarea lui reduce semnificativ nivelele serice ale colesterolului, trigliceridelor, beta si pre-beta lipoproteinelor.

Administrarea de orotat de magneziu asigura o imbunatatire a performantelor fizice si creste rezistenta la efort a sportivilor. Orotatul de magneziu are o influenta pozitiva asupra capacitatii de adaptare la efort fizic.

In cazul persoanelor cardiace, stresul este unul dintre factorii cei mai influenti. Tocmai de aceea, magneziul poate imbunatati viata unui cardiac prin reglarea contractilitatii miocardului si ameliorarea capacitatii de efort la care acesta se expune.

Asa cum am mai spus nivelul scazut de magneziu  poate determina sau agrava bolile cardio-vasculare, prin urmare administrarea de magneziu este extrem de utila in tratamentul acestora, avand si un un rol important in producerea de energie celulara.

Doza zilnica de magneziu recomandata este de 500 de miligrame.

Combinatia de magneziu si acid orotic (orotatul de magneziu) este destul de eficienta decat alte preparate cu magneziu. Orotatul de magneziu penetreaza membrana celulara si elibereaza ionul de magneziu in interiorul celulei, la nivelul mitocondriei si a nucleului celular.

Se recomanda tablete ce contin cantitatea necesara de magneziu pentru corectarea deficitului de magneziu si contracararea afectiunilor cardiovasculare. Exista unele produse ce nu contin glucoza, prin urmale ele pot fi recomandate si diabeticilor. In general durata unui tratament cu magneziu este de 6 saptamani, in functie de recomandarile medicului.

Filed Under: Sanatate

Reader Interactions

Primary Sidebar

INTERVIU

Cum se tratează corect sinuzita. Sfatul Prof. Dr. Codruţ Sarafoleanu şeful Secţiei ORL a Spitalului „Sfânta Maria“

Cum să ne protejăm de GRIPĂ şi cum să ne TRATĂM la nevoie. SFATURI de la medicul Vasi Rădulescu

Neurochirurgul Vlad Ciurea: Creierul nu iubește grăsimea, tutunul și alcoolul, dar îi place …

Prof. Dafin Mureşanu: „Numărul traumatismelor cranio-cerebrale este în creştere în România“

Dr. Pamir, neurochirurg: „Durerea este cel mai important simptom. Dacă este persistentă, zilnică şi apare dimineaţa trebuie să dea de gândit“

Cautare

Anunturi INTERES PUBLIC

O echipă de televiziune a filmat în Italia: Medicii vor ca toată lumea să vadă cum arată lupta cu coronavirusul: E APOCALISPA – VIDEO

STUDIU COVID-19 se transmite la 4,5 metri, trăieşte 30 de minute în aer şi rezistă 4 zile pe suprafeţe

Cele mai bune SFATURI impotriva coronavirusului, explicate de profesorul Adrian Streinu Cercel. Cum ne spălăm corect pe mâini, cel mai important detaliu

Peste 15% dintre medicamente sunt false! Alertă a Organizației Mondiale a Sănătății

ALARMANT! Ceaiurile şi alte produse din PLANTE pe care mulţi români le cumpără sunt aproape 100% FALSE, iar unele conţin şi substante extrem de PERICULOASE

MEDICUL DE FAMILIE

Criterii de clasificare a hormonilor

Ce sunt glandele endocrine ?

Ce sunt hormonii ?

Cum putem ajuta la regenerarea creierului?

Alăptarea. Care sunt problemele frecvente cu care se confruntă proaspetele mămici

STIRI MEDICALE

Riscul de formare a cheagurilor de sânge poate fi redus printr-un nou dispozitiv special asemănător unui ceas

Prof. dr. Dragoş Vinereanu: „Avem în fiecare zi oameni sub 40 de ani, chiar sub 30 de ani, cu infarct miocardic acut“

Infecţia misterioasă şi molipsitoare care se răspândeşte la nivel mondial

Hormonul care prelungeşte viaţa. Cum poţi să-l stimulezi

Alerta in spitale! Perdelele din spitale sunt pline de bacterii rezistente la antibiotice.

Medic: În România sunt circa 400.000 de pacienţi cu psoriazis; se lucrează la un registru naţional

Premieră în România: primul transplant cu celule stem pentru tratarea autismului

Premieră: medicii din Suceava au reuşit să facă un transplant de os la un pacient cu tumoră osoasă

Inovatie medicala: o valva artificiala a inimii care creste si se regenereaza singura, avand potentialul de a salva nenumarate vieti

Organizatia Mondiala a Sanatatii vrea eliminarea grasimilor trans in urmatorii 5 ani

Copyright © 2022 · Metro Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in