• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Medicina Romaneasca

noutati, sfaturi si interviuri cu medicii romani

  • Tratamente
  • Stiri Medicale
  • Afectiuni
  • Interviu
  • Interes Public
  • Medicamente
  • Sanatate
  • Dictionar Afectiuni
Home / Afectiuni / Deprivarea de somn şi efectele negative asupra organismului | Riscurile la care te supui atunci când dormi mai puţin de 6 ore pe noapte: de la bolile de inimă la îngrăşat

Deprivarea de somn şi efectele negative asupra organismului | Riscurile la care te supui atunci când dormi mai puţin de 6 ore pe noapte: de la bolile de inimă la îngrăşat

9 ianuarie 2020 by mburlea

Deprivarea somn ar putea poate mări riscul de apariţie a bolilor de inimă şi creşterea în greutate – chiar poate schimba modul în care ADN-ul nostru se comportă, potrivit specialiştilor.

Profesorul de Medicina Somnului, Paul Gringras, a dezvăluit ce se întâmplă cu corpurile noastre după un somn slab – tensiune arterială mai ridicată şi colesterol, de asemenea, printre potenţialele consecinţe ale unui somn insuficient.

Aceste dezvăluiri vin după ce un document care urma să fie publicat de secretarul de sănătate, Matt Hancock, a apărut în spaţiul public. Acesta prevedea că guvernul va examina dovezile privind somnul şi sănătatea.
În mod îngrijorător, un studiu realizat de firma de tehnologie de somn Simba pentru susţinerea noii sale campanii #TryFor8, a descoperit că 44% dintre britanici dorm cel mult 6 ore pe noapte.

Şi doar 17% dorm cele 8 ore recomandate.
„Acei oameni care dorm mai puţin de 6 ore au un risc mai mare dezvoltare a bolilor coronariene, tensiunea arterială este mai mare şi colesterolul este mai rău. Lipsa noastră de somn ca naţiune a fost comparată cu «canarul din mină de cărbune», în condiţiile în care somnul de proastă calitate este legat de atâtea alte probleme grave de sănătate. Dacă sunteţi cineva cu o cantitate şi o calitate slabă a somnului, atunci aveţi mai mult de 60% riscul de a face un atac de cord, hipertensiune arterială şi accident vascular cerebral. De asemenea, se crede că facem mai multe proteine ​​inflamatorii numite citokine după somnul de proastă calitate, care poate provoca efecte adverse asupra întregului sistem imunitar”, a declarat profesorul Gringras

Una dintre problemele de sănătate evidenţiate de profesorul Gringras sunt efectele adverse pe care le poate avea somnul slab cronic asupra modului în care organismele noastre tratează ADN-ul nostru.
„Fiecare celulă din corpul nostru conţine acelaşi ADN, codul nostru genetic. Şi oamenii credeau că asta era – genele tale suntcine eşti – şi nimic nu-l putea afecta. Dar ADN-ul nostru şi modul în care corpul nostru ştie ce să facă cu el este de fapt susceptibil schimbării din cauza factorilor externi – ce mâncăm, fie că fumăm, cât de stresaţi suntem şi cum dormim. Deşi somnul de proastă calitate nu ne schimbă codul ADN real, acesta afectează semnalele epigenetice care controlează modul în care funcţionează genele noastre, iar acest lucru poate avea un efect negativ asupra vieţii noastre de zi cu zi. Somnul rău dintr-o noapte schimbă semnalele epigenetice ale ADN-ului nostru care provoacă creşterea în greutate şi pierderea masei musculare şi poate afecta modul în care amintirile sunt puse în hipocamp – parte a creierului nostru”, a continuat acesta.

Potrivit profesorului Gringras, atunci când te simţi obosit eşti, de asemenea, mai impulsiv şi mai susceptibil de a-ţi asuma riscuri, deoarece judecata îţi este afectată.
Dar nu doar problemele de sănătate pot fi afectate de somn, dar şi timpul de reacţie şi procesul de luare a deciziilor rapide, pot fi îmbunătăţite după o noapte de repaus.

Profesorul Gringras a adăugat pentru The Sun: „Un jucător de baschet odihnit va marca mai multe coşuri, un înotător va performa mai rapid, iar un jucător de rugby va avea mai multe şanse să ia decizii de succes în secţiune pe teren. Exerciţiile fizice din timpul zilei pot fi de ajutor pentru cantitatea şi calitatea somnului – sondajul a arătat că 85% dintre persoanele persoanele intervievate au mărturisit că somnul lor a fost îmbunătăţit atunci când au făcut eforturi în timpul zilei.
„Poţi să te antrenezi cu greu, să pui toate orele în strategia şi evaluarea zilei de meci pe care ţi-o doreşti, dar simplul fapt este că, dacă nu dormi suficient, va avea un efect negativ direct asupra performanţei tale, motiv pentru care sportivii şi echipele lor pun atât de mult accent pe regimurile de somn de bună calitate”, a concluzionat profesorul.

Filed Under: Afectiuni

Reader Interactions

Primary Sidebar

INTERVIU

Cum se tratează corect sinuzita. Sfatul Prof. Dr. Codruţ Sarafoleanu şeful Secţiei ORL a Spitalului „Sfânta Maria“

Cum să ne protejăm de GRIPĂ şi cum să ne TRATĂM la nevoie. SFATURI de la medicul Vasi Rădulescu

Neurochirurgul Vlad Ciurea: Creierul nu iubește grăsimea, tutunul și alcoolul, dar îi place …

Prof. Dafin Mureşanu: „Numărul traumatismelor cranio-cerebrale este în creştere în România“

Dr. Pamir, neurochirurg: „Durerea este cel mai important simptom. Dacă este persistentă, zilnică şi apare dimineaţa trebuie să dea de gândit“

Cautare

Anunturi INTERES PUBLIC

O echipă de televiziune a filmat în Italia: Medicii vor ca toată lumea să vadă cum arată lupta cu coronavirusul: E APOCALISPA – VIDEO

STUDIU COVID-19 se transmite la 4,5 metri, trăieşte 30 de minute în aer şi rezistă 4 zile pe suprafeţe

Cele mai bune SFATURI impotriva coronavirusului, explicate de profesorul Adrian Streinu Cercel. Cum ne spălăm corect pe mâini, cel mai important detaliu

Peste 15% dintre medicamente sunt false! Alertă a Organizației Mondiale a Sănătății

ALARMANT! Ceaiurile şi alte produse din PLANTE pe care mulţi români le cumpără sunt aproape 100% FALSE, iar unele conţin şi substante extrem de PERICULOASE

MEDICUL DE FAMILIE

Criterii de clasificare a hormonilor

Ce sunt glandele endocrine ?

Ce sunt hormonii ?

Cum putem ajuta la regenerarea creierului?

Alăptarea. Care sunt problemele frecvente cu care se confruntă proaspetele mămici

STIRI MEDICALE

Riscul de formare a cheagurilor de sânge poate fi redus printr-un nou dispozitiv special asemănător unui ceas

Prof. dr. Dragoş Vinereanu: „Avem în fiecare zi oameni sub 40 de ani, chiar sub 30 de ani, cu infarct miocardic acut“

Infecţia misterioasă şi molipsitoare care se răspândeşte la nivel mondial

Hormonul care prelungeşte viaţa. Cum poţi să-l stimulezi

Alerta in spitale! Perdelele din spitale sunt pline de bacterii rezistente la antibiotice.

Medic: În România sunt circa 400.000 de pacienţi cu psoriazis; se lucrează la un registru naţional

Premieră în România: primul transplant cu celule stem pentru tratarea autismului

Premieră: medicii din Suceava au reuşit să facă un transplant de os la un pacient cu tumoră osoasă

Inovatie medicala: o valva artificiala a inimii care creste si se regenereaza singura, avand potentialul de a salva nenumarate vieti

Organizatia Mondiala a Sanatatii vrea eliminarea grasimilor trans in urmatorii 5 ani

Copyright © 2022 · Metro Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in